Ota yhteyttä

KestoRatkaisu-asiantuntijapalvelulle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Somotecin kehittämälle, kulumisen- ja korroosioneston sekä hitsauksen projektit kattavalle KestoRatkaisu-asiantuntijapalvelulle arvostetun Avainlippu-merkin. Avainlippu kertoo, että palvelu on tuotettu Suomessa, ja että se työllistää Suomessa.

Toimitusjohtaja Olli Riihiluoman mukaan Avainlippu merkitsee Somotecille paljon muutakin.

– Meille Avainlippu ei ole pelkkä merkki, jota voimme käyttää viestiessämme KestoRatkaisusta, vaan se symboloi koko yritystä, 40-vuotista historiaamme ja arvomaailmaamme. Somotec on aina kiinnittänyt toiminnassaan erityistä huomiota laatuun, luotettavuuteen ja vastuullisuuteen, ja nämä asiat painavat vaakakupissa myös Avainlippua myönnettäessä.

Riihiluoma painottaa Suomessa työllistämisen merkitystä, joka on niin ikään yksi Avainlipun kriteeri. Kun maailmantilanne tekee isoja ja äkkinäisiä liikkeitä, osallistuminen kotimaan kehitykseen ja taloudelliseen vakauttamiseen on entistäkin merkityksellisemmässä roolissa.

– Vakavaraisuus antaa mahdollisuuksia työllistää ja palvella laadukkaasti. Tahtotilamme on, että asian merkitys sisäistettäisiin myös meidän toimialallamme. Yhä useamman teollisuuden kunnossapidon ammattilaisen olisi voitava olla aidosti ylpeä omasta osaamisestaan, joka tunnetaan ja tunnustetaan jo maailmallakin.

Laatuun olennaisesti sidoksissa oleva asia on hinta, joka Riihiluoman mukaan ohjaa päätöksentekoa edelleen liikaa. Suomalainen työmoraali nousee tässäkin valossa esiin.

– Me emme ole tottuneet oikomaan laadussa, heittelipä maailmantilanne mihin suuntaan tahansa. Teollisuuden kunnossapidossa on kyse mittavien prosessien turvaamisesta, siksi toivoisin laatuun ja luotettavuuteen kiinnitettävän enemmän huomiota pelkän hankintahinnan sijaan.

Todellinen kustannus monelle yritykselle syntyykin siinä, kun halvalla ostettu ja huonosti toteutettu hanke pettää ja tuotantolinja seisoo korjaustöiden vuoksi useita viikkoja. Somotec on toiminut jo 40 vuotta suomalaisen prosessiteollisuuden ja yhteiskunnan hyväksi tästä näkökulmasta, ja tuore Avainlippu-merkki on Riihiluoman mukaan lupaus siitä, millaista palvelua asiakas tulee saamaan yritykseltä tulevinakin vuosina.