Ota yhteyttä

Meistä

Koska maailma on kova ja kuluttava, on jonkun oltava kovempi.

Teollisuuden maailma on kova ja kuluttava. Samalla kun olosuhteet muuttuvat entistä haastavammiksi, kasvavat kilpailukyky- ja tehokkuusvaatimukset. Yritysten uudistuessa sisäinen kokemus ja hiljainen tieto häviävät huomaamatta. Meillä tieto on vain karttunut. Olemme ratkoneet tehtaiden, laitteiden ja monenlaisten prosessi- ja tuotantolinjojen kulutuskestävyyden ja kunnossapidon sekä korjaushitsauksen haasteita jo yli 35 vuoden ajan.

Olemme vuonna 1983 perustettu perheyritys, joka työskentelee päättäväisesti kohti kestävämpää tulevaisuutta. Meille kestävyys tarkoittaa paitsi yksittäisten tuotteiden kulutuskestävyyttä ja pitkää ikää, myös kestävää palvelua. Kestäviä asiakassuhteita. Elinkaariajattelua ja kumppanuutta. 

Palvelutapamme pohjaa luottamukseen ja aitoon auttamisen haluun. Tarjoamme asiantuntijapalveluita, joiden tavoite on selkeä – ratkaista ongelma kuin ongelma. Asiantuntijapalveluumme kuuluu tuotteiden koko elinkaari aina suunnittelusta asennukseen ja koulutuksesta ylläpitoon. Lisäksi toimitamme hitsauslisäaineita ja juotteita, panssariterästuotteita, ruostumattomien terästen peittausaineita ja -tarvikkeita sekä termisiä pinnoitteita omasta tukkukaupastamme kaikkialle Suomeen.

Olemme hitsauksen, kulumisen- ja korroosioneston erikoisammattilainen ja alamme johtava toimija. Teemme jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä, jotta olemme sitä myös huomenna.

Teollisuus tarvitsee osaajia, meillä on työpaikkoja

Teollisuuden maailma tarjoaa monta eri lähestymiskulmaa. Somotecin monipuoliset tuotteet ja palvelut ovat käytössä lukuisissa erilaisissa kohteissa tehtaista ja tuotantolinjoista konepajoihin ja peittaamoihin. Siksi voit kasvaa Somotecilla asiantuntijaksi montaa eri reittiä ja kehittyä juuri sinua kiinnostavaan suuntaan. Kaiken kruunaa huipputiimi sekä mahtavat asiakkaat ja yhteistyökumppanit.

Kovia keissejä

Asiakas vai yhteistyökumppani? Rajaa on turha vetää, kun hommat toimii. Tässä muutamia esimerkkejä, kuinka olemme ratkoneet kovan teollisuuden maailman haasteita yhdessä asiakkaidemme kanssa. 

Kovia keissejä

Kuusakoski Airakselan toimipiste – Murskaimen ytimessä kuluminen on kovaa

Kuusakoski Oy kerää, käsittelee ja jalostaa jätemateriaaleista uusia raaka-aineita. Kuopion Airakselan toimipisteellä murskataan metalliromua, jota tuodaan kaikkialta Pohjois-Suomesta. Romu lajitellaan ja sopivan kokoiset kappaleet syötetään murskaimen läpi. Murskaimen roottorin kestävyyden varmistaminen onkin arjen toiminnan ehto, jotta metalliset lopputuotteet saadaan eteenpäin terästehtaalle ja uusintakiertoon.

Lue lisää

Turula Engineering – Laatua oikeilla peittaus- ja passivointiprosesseilla

Ruostumattomien terästen peittaus jos mikä on todellinen erikoisosaamista vaativa ala. Syövyttävien, vaarallisten aineiden ja liuosten kanssa toimiessa osaava kumppani auttaa tietotaidollaan lakisääteisissä kiemuroissa. Myös työntekijöiden osaamisen, laitteistojen sekä suojavarusteiden pitää olla kunnossa, jotta yrityksen laatuvaatimukset täyttyvät – ja sitä myöten myös asiakkaan. Jututimme kovan luokan konepajaa, Turula Engineeringiä, joka valmistaa laitteita ja komponentteja metallinjalostusteollisuuteen.

Lue lisää

KS Clean – Korroosio-ongelmat ratkotaan vuosikymmenten yhteistyöllä

Kun käytännön ja teorian kokemus kohtaavat, syntyy vain kovaa laatua. Turkulainen ruiskupeittauksen erikoisosaaja KS Clean ja Somotec ovat hyödyntäneet toistensa osaamista ja asiantuntijuutta jo vuosituhannen vaihteesta lähtien. Yhteistyön aikana ei ole tullut vastaan ongelmaa, jota ei olisi yhdessä ratkaistu.

Lue lisää

Asiantuntijat

Kalle Riihiluoma

Tilaus- ja toimitusketjupäällikkö

kalle.riihiluoma@somotec.fi
puh: +358 (0)207 969 240

Ellinoora Riihiluoma

Asiakaspalvelupäällikkö

elli.riihiluoma@somotec.fi
puh: +358 (0)207 969 243

Olli Riihiluoma

Kunnossapidon asiantuntija
IWS | Toimitusjohtaja | Yrittäjä

olli.riihiluoma@somotec.fi
puh: +358 (0)207 969 244